"It's only through writing that I've ever been able to suppress life's personal disappointments. When I can't write I feel anxious and out of sorts and am easily riled, though I'm usually able to control my emotions..."
- Pramoedya Ananta Toer (The Mute's Soliloquy: A Memoir)
["Hanya dengan menulis aku mampu menekan segala kekecewaan peribadi hidup. Bila aku tidak menulis, aku merasa cemas & tidak keruan serta mudah gusar, walau selalunya aku bisa mengawal emosiku..."]

Monday, February 20, 2012

DAFTAR PERNIAGAAN

002103726-T

Dalam hidup ni kita mesti selalu ada impian & setiap impian tu harus ada usaha untuk menjadikannya suatu kenyataan. Dulu impian saya nak jadi artis komik, saya sudah jadikan ia kenyataan. Sekarang saya ingin menjadi usahawan selaras dengan impian untuk menjamin kerjaya saya sebagai artis komik.

Jika pada awalnya saya berharap untuk terus menubuhkan sebuah syarikat sendirian berhad, namun tanpa pengalaman saya pun membuat keputusan untuk bermula dengan enterprise. Ia sudah pun terlaksana dengan lancar sekali. Kurang sejam, permohonan saya untuk menubuhkan FAKHRUL ANOUR ENTERPRISE telah diluluskan.

Kini saya adalah pemilik tunggal FAKHRUL ANOUR ENTERPRISE & apa langkah seterusnya? Seperti biasa, saya biarkan Tuhan yang menentukannya di ilham ini & saya akan terus mengikut naluri...

"To open a shop is easy, 
to keep it open is an art."

1 comment:

Sapiah Ibrahim said...

untuk mendaftar perniagaan anda di SSM boleh pergi laman web ni www.daftarsyarikat.biz , diorang tolong buatkan dari a-z , dapat percuma koleksi kertas kerja, senarai badan pembiayaan dibawah agensi kerajaan untuk dihubungi dan contoh template profail syarikat(senang kita tinggal nak key in maklumat je kat dalam profail tu) . kalau pergi sendiri pun boleh cuma tinggal renyah je la nak beratur pastu nama tak lulus kena pergi balik dah satu kerja plak, duit minyak lagi...yang ni saya just melalui facebook je dgn admin dia untuk berinteraksi secara on9...lesen saya sehari je diorangg siapkan. Lepas tu kendian2 kalau ada apa2 yang u all tak faham pasal perniagaan dan ingin bertanyakan maklumat lanjut ada live support di yahoo messenger, skype, facebook dan gmail.