"It's only through writing that I've ever been able to suppress life's personal disappointments. When I can't write I feel anxious and out of sorts and am easily riled, though I'm usually able to control my emotions..."
- Pramoedya Ananta Toer (The Mute's Soliloquy: A Memoir)
["Hanya dengan menulis aku mampu menekan segala kekecewaan peribadi hidup. Bila aku tidak menulis, aku merasa cemas & tidak keruan serta mudah gusar, walau selalunya aku bisa mengawal emosiku..."]

Wednesday, May 20, 2009

REVIEW 'CINTA TUNGGAL'

Peh... dah lama gila dah novel 'Cinta Tunggal' diterbitkan oleh Gempak Starz™. Masih boleh didapati di pasaran (coz the blog stated review on 18th February 2009... a few days after my birthday!)? Kontrak copyright pun dah tamat dengan diorang & I own the copyright, anyone wants to republish it? Haha... just kidding, I have a big plan for it. I think since released in 2004, susah nak jual kot tu pasal masih ada lagi sampai sekarang. But thanx for your support. The storyline is so dear to me... that's why I'm keeping this masterpiece forever with me.


http://dandelinoid.blogspot.com/2009/02/cinta-tunggal-oleh-fakhrul-anour.html

This is my impression of Siti Aishah... the leading lady in 'Cinta Tunggal'.

4 comments:

Azleen Zahrin said...

Nak baca balik novel ni. Tapi dah takde kat pasaran. Cerita dia best gila.

Fakhrul Anour said...

Alhamdulillah... trimas. Memang dah tak print pun lagi. Insha-Allah, nanti saya akan usahakan untuk di cetak-semula kelak. ^_^

Muaz Phuat said...

Assalamualaikum abang Fakhrul Anour...
saya minat sangat dengan novel abang ni.
tipu lah kalau saya kata air mata tak mengalir baca novel ni.
saya teringin sangat nak tengok novel ni di Layar Perak.

Fakhrul Anour said...

Waalaikum'salam Muaz Phuat, terima kasih. Insha-Allah kalau ada rezeki pasti ke Layar Perak. Buat sementara utk sirikannya sebagai komik. Tapi tak dlm waktu terdekatnilah. Setahun dua lagi, insha-Allah. ^_^